سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** «کرونا» بهانه است «اصل نظام» نشانه است!
«عباس عبدی» در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:«قضیه کرونا و سرعت گسترش آن در ایران را باید از زاویه سیاسی نیز تحلیل کرد...در همین چند روز آمار فوتیها به حداقل 20 نفر رسیده و شاید برخی دیگر از فوتیها نیز مربوط به این بیماری باشند که هنوز آزمایش نشدهاند. بنابراین حداقل باید چند صد بلکه چند هزار نفر مبتلا شده باشند تا این تعداد فوتی را شاهد باشیم...این واقعیت چه ربطی به وضعیت سیاسی ایران دارد؟...هم حاکمیت شکاف درون ساختاری دارد...و هم شکاف عمیقی میان حکومت و مردم وجود دارد...حالا مسالهای در ابعاد کرونا پیش آمده و میبینیم دولت چین با چه اقدامات، چه اقتداری و چه برنامههایی را برای مقابله با آن اجرا میکند، اقداماتی که کوچکترین آنها نیز در حد و اندازههای دولت و حکومت ما نیست. چه رسد به اینکه تصمیمات مهمی از جمله قرنطینه کردن قم را در خواب و خیال هم ببینند، چه رسد به اینکه بخواهند اجرا کنند...امروز کار به جایی رسیده که...با تعطیلی احتیاطی مراسم زیارتی و مذهبی مخالفت میکنند و این وضعیت در نهایت موجب دینگریزی شدید جامعه شده است».
عبدی در ادامه نوشت:«اگر یادتان باشد تا این قضیه کرونا مطرح شد، گفتند این ویروس سیاسی است و برای کاهش مشارکت انتخابات است. گویی که مردم صف بسته بودند رای دهند، یک عده آمدند و گفتند کرونا آمده فرار کنید!! در حالی که تا آن زمان حداقل یک ماه بود که کمکاری شده بود. بروند خدا را شکر کنند که پیش از انتخابات موضوع مطرح شد و الا اکنون همه مردم میگفتند که حکومت قطعا اطلاع داشته و برای انتخابات اطلاعرسانی نکرده است. ساخت قدرت در ایران ناتوان از اعمال اقتدار به برخی از مناطق و اقشار است. شاید یکی از عللی که این ویروس از قم آغاز شد، همین اقتدارگریزی برخی اقشار است که موجب این بحران شده است. برخی افراد خود را تافته جدابافته میدانند. عوامزدگی نیز به نوعی روی دیگری از همین وضع است... با این رسانه رسمی(نیز)هیچ اتفاق مثبتی در کشور رخ نخواهد داد. مردمی که از این رسانه و غالب در آن به تنگ آمدهاند به خلوت گوشیهای خود پناه بردهاند و با بمباران خبری راست و دروغ مواجه هستند. چنین مردمی هیچگاه احساس آرامش نخواهند کرد».
عبدی برای چندمین بار(با ادعایی درباره تعداد مبتلایان به کرونا) مجددا آمار مخدوش منتشر کرده است. وی پیش از این در یادداشتی تأمل برانگیز مدعی شد که آمار رانندگی در حال مستی در ایران از تمام کشورهایی که مشروب در آنها آزاد است هم بیشتر است! این آمار مجعول و بدون سند با واکنش منفی کارشناسان و افکارعمومی مواجه شد. عبدی در اظهارنظری دیگر مدعی شده بود که نظر مردم ایران درباره روزه داری و حجاب منفی است.
عبدی به بهانه مسئله کرونا، با ادعای «چند صدایی در حاکمیت» و «وجود شکاف عمیق میان حاکیت و مردم»، بر قصور و تقصیرهای دولت در رسیدگی به امور مردم سرپوش گذاشته است.
عباس عبدی در یادداشت مذکور، مدعی شده است که چون مسئولین، با تعطیلی احتیاطی مراسم زیارتی و مذهبی مخالفت میکنند، جامعه ایران به شدت دین گریز شده است!
ادعاهای مطرح شده از سوی این فعال اصلاح طلب در روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس- در حالی است که رسانه در مواقع این چنینی وظیفه دارد تا با تمام توان، همزمان با آگاه سازی جامعه درباره روش های پیشگیری و مراقبت، اذهان عمومی را آرام کرده و از التهاب و پریشانی دور کند. اما آقای عبدی و روزنامه متعلق به نماینده اصلاح طلب مجلس در مواجهه با مسئله کرونا دقیقا عکس این روش رفتار کرده اند.
واقعیت این است که اصلاح طلبان از دو مسئله بسیار عصبی و پریشان هستند؛ اولین مسئله، تشییع میلیونی و باشکوه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است و دومین مسئله نیز، شکست سنگین اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
حالا این طیف که به ماهیگیری سیاسی برای اهداف قبیله ای و شخصی مشهور است، در تازه ترین اقدام به کاسبی از کرونا مشغول شده است. حجم «سیاه نمایی» و «ادعاهای بی پایه و اساس» و «خودتحقیری» در یادداشت این فعال اصلاح طلب به حدی زیاد است که در رقابت با بسیاری از یادداشت های رسانه های معاند از جمله بی بی سی فارسی و صدای آمریکا، با اختلاف فاحش در صدر است.
واقعیت این است که اصلاح طلبان بدون توجه به منافع ملی و عزت مردم ایران، از هر اتفاقی برای سیاه نمایی و القای چندصدایی در حاکمیت و تکرار دروغ اختیارات محدود دولت و القای گزاره غلط شکاف عمیق میان حاکمیت و مردم بهره می برند.
از نگاه اصلاح طلبان، هر موضوعی از جمله کرونا، بهانه است، اصل نظام نشانه است.
** صداقت و پاکدستی، شاخص جریان اصلاح طلبی است
«احمد حکیمی پور» نماینده اصلاح طلب شورای شهر چهارم در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«صداقت، شفافیت و پاکدستی شاخص کنش اصلاح طلبی است».
حکیمی پور در ادامه گفت:«مشکل کشور این است که مردم اکنون به فرآیند قانونی انتخابات سرد شدند و در سطح بالایی باور ندارند که از مسیر انتخابات می توانند به مطالبات خود برسند و این خطرناک است. باید غصه خورد که چه کردیم، مردمی که با 98 درصد به نظام رای دادند امروز کمترین مشارکت را دارند».
برخلاف ادعای این فعال اصلاح طلب، اتفاقا این طیف در نقطه مقابل پاکدستی، صداقت و شفافیت است. پرونده حقوق های نجومی و حمایت اصلاح طلبان از مدیران نجومی بگیر، حمایت جریان اصلاحات از مفسدان کلان اقتصادی، اذعان به رانتی بودن لیست امید در انتخابات مجلس دهم و انتخابات شورای شهر پنجم تهران، مخالفت با طرح شفافیت آرای نمایندگان و...از جمله مصادیق پرونده جریان اصلاحات در پاکدستی، صداقت و شفافیت است.
از سوی دیگر اصلاح طلبان در پی آن هستند تا به طرق مختلف بر شکست سنگین خود در انتخابات مجلس سرپوش بگدارند.
علت اصلی کاهش مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم، دلسردی مردم از کارنامه اصلاح طلبان در دولت و مجلس است.